ПР: Кличко не бажає платити податки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР: Кличко не бажає платити податки в Україні

Казна та Політика
3288
Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Олексій Азаров вважає, що шум, піднятий опозицією з причини прийняття Верховною Радою поправок до Податкового кодексу, пов’язаний з небажанням деяких депутатів, зокрема, Віталія Кличка, який має посвідку на проживання в Німеччині, платити податки в Україні. Про це повідомили в прес-службі ПР.
“Однозначно можна сказати, що ситуація в парламенті досить дивна. Її звели до Віталія Кличка, але закон стосується кожного громадянина України. Можливо, депутати так близько сприйняли цей закон, бо якийсь парламентарій платить податки не в Україні, хоче платити податки в Німеччини. Можливо, цьому депутату приємно, щоб підвищувалися пенсії пенсіонерів у Німеччині, яка воювала з нами, або іншій країні, але не в Україні. Це вже питання порядності депутата, його моралі”, – підкреслив політик.
За його словами, повноцінну політичну діяльність в Україні мають право вести тільки ті, хто постійно проживає в ній. “У будь-якій країні світу вважають, якщо ти живеш 180 днів у цій країні, то ти платник податків цієї країни. А якщо людина не платить тут податки, то яке він має право називати себе патріотом України, балотуватися тим більше?”, – Зазначив він.
Втім, як додав депутат, не виключено, що нововведення до Податкового кодексу можуть бути доопрацьовані.
“ПР завжди виступає за конструктивну роботу парламенту, цю поправку до Податкового кодексу не потрібно політизувати. Якщо вона викликає таку реакцію, то це – питання дискусії. Потрібно обговорити в комітеті, винести, у разі необхідності, на широке обговорення. На мій погляд, ця поправка обмежує права тих же студентів, що навчаються за кордоном, які отримуючи там тимчасову посвідку на проживання, але все ще залишаються громадянами України, резидентами. Тому тут парламент також має врахувати цей факт, врахувати права студентів і таких категорій громадян. Але що стосується депутатів, то вони однозначно повинні жити в Україні і платити податки тут. Це – питання не законодавства, а моралі… Я думаю, що такі поправки будуть підготовлені”, – вважає Азаров.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас