ДАІ відновить розсилку "листів щастя" і посилить правила стягнення штрафів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ відновить розсилку "листів щастя" і посилить правила стягнення штрафів

Кримінал
3232
Міністерство внутрішніх справ України готує до подання до Верховної Ради законопроект про запровадження системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху, для якої не потрібна буде участь інспекторів. Про це пише газета «Капітал».
Нова система буде знімати автомобіль порушника і його номерний знак. Після цього власникові буде надіслано листа з фотографією факту порушення з зазначенням дати, часу і виду порушення. Вже працює п’ять пілотних проектів, які повинні оцінити якість такої системи і точність фіксації порушника.
Законопроект також змінює підхід до принципу презумпції невинуватості: якщо зараз міліціонери повинні доводити провину порушника, то за новими правилами водіям потрібно буде доводити свою невинність.
Будуть посилені також правила стягнення штрафів. Якщо квитанцію не оплатити протягом 15 днів, сума покарання збільшиться вдвічі. Якщо водій спробує і далі ігнорувати вимогу ДАІ, його автомобіль можна буде заарештувати.
Система відеофіксації на українських трасах вже діяла в 2009 році. Тоді використовувався прилад «Візир», яким керував співробітник ДАІ.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас