Як попит інвесторів залишив американців без нових будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як попит інвесторів залишив американців без нових будинків

Нерухомість
706
Купівлі житлової нерухомості інституційними інвесторами в США досягли у вересні рекордного рівня, при цьому майже половина продажу припадає на покупку за рахунок власних коштів. Інвестори почали скуповувати будинки на тлі збільшення попиту з боку орендарів.
На покупки інституційними інвесторами припадало 14% продажів, свідчать дані RealtyTrac. Це найвищий показник з 2011 р. Інвесторами є особи, які купують 10 і більше будинків на рік.
На продажі без залучення кредитних ресурсів припадало 49% продажів у порівнянні з 40% у серпні та 30% роком раніше, а це ознака того, що зростання ставок по іпотеці з травня поточного року залишило деяких потенційних покупців поза ринком, а також того, що дрібні інвестори стали активніше.
“Як інвестори, так і традиційні покупці, намагаються скуповувати дешеві будинки, перш ніж ціни стануть ще вище. Але інвестори мають перевагу, так як платять готівкою і їм не треба проходити складний процес отримання іпотечного кредиту, – сказав колишній економіст ФРС Майкл Хенсон. – Люди в даний час виявилися “вибиті” з ринку через попит з боку інвесторів”.
Найбільші інвестори, такі як Blackstone Group і American Homes 4 Rent, купили близько 60 тис. будинків по всій країні, щоб отримати вигоду від низьких цін і орендного попиту.
Віце-президент RealtyTrac Дарен Блумквіст зазначає, що сім’ї готові купувати будинки, але їм доводиться платити орендодавцю-інвестору, а не виплачувати іпотеку.
“Раніше всі прагнули стати власниками. Тепер у нас є люди, які мають дохід, достатній для оплати іпотеки, і у них є бажання купити будинок, але вони змушені бути орендарями”, – сказав він.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас