Експерт: фінансова грамотність населення покращує загальний стан економіки країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: фінансова грамотність населення покращує загальний стан економіки країни

Казна та Політика
418
Закордонний експерт схвалює роботу української влади щодо підвищення фінансової грамотності населення, оскільки це не тільки підвищує рівень життя пересічних людей, але і покращує загальну ситуацію в економіці країни. Таку думку висловила Аннамарія Лусарді, експерт з питань підвищення фінансової грамотності із США.
“Результати численних досліджень свідчать, що фінансова грамотність може бути пов’язана з багатьма фінансовими рішеннями. Наприклад, брати участь в роботі фінансових ринків, мати заощадження і жити краще, планувати своє пенсійне забезпечення, а також грамотно управляти власним боргом. Безліч людей відчули на собі, що більш високий рівень фінансової грамотності дає можливість звичайним людям ефективніше управляти своїми фінансами, а значить жити краще”, – сказала пані Лусарді.
Вона схвалює ініціативи Національного банку України та галузевих об’єднань фінансистів з підвищення рівня фінансової грамотності людей.
“Це важлива тема, якій потрібно приділяти багато уваги. Ми живемо в новому економічному середовищі, яке передбачає більш індивідуальну відповідальність за власні рішення. Фінансова грамотність – важливий елемент знань, який необхідний для прийняття рішень”, – підкреслила експерт.
Також вона зазначила, що підвищення індивідуального фінансового добробуту людей дає суттєвий позитивний вплив на економіку країни в цілому.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас