В Україні побили рекорд за бажаючим стати нотаріусами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні побили рекорд за бажаючим стати нотаріусами

Особисті фінанси
1472
В Україні бум на професію нотаріуса. 29 жовтня в Мін’юсті рекордна кількість людей буде складати іспит на право стати нотаріусом – 269 осіб (раніше було не більше 140).
Найбільше охочих – зі столиці, Дніпропетровської, Донецької, Київської, Запорізької та Луганської областей, розповідає директор департаменту нотаріату та банкрутства відомства Лілія Чигвинцева. За її словами, судячи з попередніх іспитів, їх успішно здавали 2/3 осіб.
Допускаються тільки ті, у кого є досвід: шість років роботи у сфері права, з яких три – помічником нотаріуса або консультантом держнотаріальної контори. Приватний нотаріус Максим Бердес вважає, що молодих спеців приваблює робота на самих себе і не особливо рясна кількість вакансій на ринку.
«У регіонах не вистачає нотаріусів, можна відкрити контору в райцентрі, забезпечити сім’ю, – каже він. – Крім того, ми стали проводити реєстрацію нерухомості, а в перспективі займемося і реєстрацією підприємств і підприємців».
Анна Валігура, член правління і голова секції нотаріусів Асоціації правників України, говорить, що повноваження нотаріусів розширилися. «Так, ми стали держреєстраторами нерухомості, і є тенденція до того, що ми будемо підключені до деяких закритих реєстрів, наприклад кадастрового. Але це не тільки приваблює, а й змушує багатьох помічників йти. Роботи стало в два рази більше. І багатьох бентежить перспектива єдиних тарифів на послуги».
Анонімно нотаріуси кажуть, що до Києва на іспит кинулися в надії здати по-чесному. «Наскільки я знаю, в регіонах раніше питання вирішувалося в середньому за десятки тисяч доларів. Причому на перездачі в Києві здавали і своїми силами», – розповів фахівець з Києва.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас