Freedom House: надії Януковича підписати угоду з ЄС без вирішення питання Тимошенко - марні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Freedom House: надії Януковича підписати угоду з ЄС без вирішення питання Тимошенко - марні

Казна та Політика
692
Час Віктора Януковича позитивно вирішити питання Тимошенко спливає. Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» виконавчий директор Freedom House, а в минулому високопосадовець Держдепартаменту США Дейвид Креймер.
На його думку, президент України, затягуючи вирішення проблеми, занадто ризикує провалити Вільнюський саміт, на якому очікується підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.
«На цьому етапі все залежить від президента Януковича, і я сподіваюсь, він не помилиться. Він наблизився занадто близько, час спливає. Якщо він думає, що ЄС відступить і підпише угоду незалежно від того, що він вирішить з Тимошенко, я думаю, він помиляється. Адже після Вільнюса Україна почне готуватися до президентських виборів 2015 року, і я думаю, ситуація з демократією та дотриманням прав людини лише погіршиться, оскільки Янукович буде усіма силами триматися за владу», – вважає Креймер.
Він висловив надію, що Янукович вирішить питання Тимошенко таким чином, аби Україна змогла підписати угоду з ЄС.
На переконання керівника Freedom House, всі звинувачення проти Юлії Тимошенко повинні бути скасовані.
Як повідомлялось, 22 жовтня у Києві міністр закордонних справ Польші Радослав Сікорський заявив, що ЄС не побачить провини опозиції у можливому зриві звільнення Юлії Тимошенко і у відмові Євросоюзу підписувати угоду про асоціацію.
“Відповідальність за виконання (вимог ЄС) лежить на українській владі”, – сказав Сікорський.
Водночас, він відмовився обговорювати з журналістами як подробиці своїх переговорів з президентом, так і ймовірні сценарії вирішення проблеми Юлії Тимошенко.
Нагадаємо, 18 листопада Європейський Союз прийматиме остаточне рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.
Посли Франції, Німеччини та Польщі вважають, що без звільнення Тимошенко підписання угоди з ЄС неможливе.
Міністри закордонних справ Європейського Союзу закликали Україну вирішити ситуацію з екс-прем’єром Юлією Тимошенко якомога швидше, оскільки затягування ставить під ризик підписання Угоди про асоціацію. Це випливає із заяв, зроблених 21 жовтня міністрами на початку засідання ради ЄС з питань закордонних справ у Люксембурзі.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас