Через страхування інвесторів зросте вартість житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через страхування інвесторів зросте вартість житла

Нерухомість
486
Прийняття закону про обов’язкове страхування майнових інтересів інвесторів при житловому будівництві призведе до зростання вартості 1 кв. м житла на розмір страхового тарифу – близько 3%, заявив заступник директора департаменту регулювання та нагляду за фінансовими компаніями Нацкомфінпослуг Владислав Жигінас.
Доопрацьований документ був оприлюднений 11 жовтня. У ньому Нацкомфінпослуг запропонувала страховикам самостійно встановлювати вартість послуг, хоча ще влітку рекомендований страховий тариф становив від 0,5% до 2% страхової суми.
Крім того, страховим випадком запропоновано вважати затримку здачі об’єкта в експлуатацію на строк понад шість місяців від дати (раніше – понад 12 місяців), визначеної у договорі про участь у фонді фінансування будівництва.
Вигоди отримає не інвестор, а керуюча компанія. Інвестор зможе отримати кошти тільки в тому випадку, якщо об’єкт будівництва не був зданий в експлуатацію через рік після отримання управителями коштів від страхової компанії. В Україні існує 302 фонди фінансування будівництва, які залучили понад 9,8 млрд грн від більш ніж 13,7 тис. інвесторів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас