"Чорна зарплата" приносить гроші, але не щастя - російські експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чорна зарплата" приносить гроші, але не щастя - російські експерти

Особисті фінанси
1500
Люди, що працюють неофіційно, менш щасливі, ніж ті, хто оформлений на роботі за всіма правилами.
До такого висновку прийшли в російській Вищій школі економіки, проаналізувавши зв’язок між задоволеністю життям і вибором незареєстрованої зайнятості.
“У середньому ймовірність опинитися задоволеним життям для людей у неформальному секторі нижче. При цьому в незареєстрованій зайнятості відсоток зовсім незадоволених життям більше”, – заявила старший викладач кафедри математичної економіки ВШЕ Людмила Леонова.
При цьому виявилося, що неофіційно працюючі чоловіки часто задоволені життям, якщо їх праця при цьому стабільно оплачується. У жінок така залежність спостерігається лише в тому випадку, якщо їх незареєстрована зайнятість супроводжується зростанням доходів.
Аналіз проведено на основі відомостей Російського моніторингу економічного стану і здоров’я населення ВШЕ за 2002-2009 роки і даних Росстату. При проведенні дослідження враховувався статус зайнятості, задоволеність життям в цілому, дохід працівників, рівень їх освіти, сімейний стан, вік. Також розглядалися регіональні характеристики, наприклад, середній дохід у регіоні, частка неформально зайнятих і рівень безробіття.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас