Кількість туристів у світі в 2013 році зросла на 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість туристів у світі в 2013 році зросла на 5%

Особисті фінанси
159
Число міжнародних прибуттів у світі за вісім місяців 2013 р. склало 747 млн ​​чоловік, що на 38 млн більше (+5%), ніж за той же період минулого року, повідомляється на сайті Всесвітньої туристської організації (UNWTO).
Як йдеться в повідомленні з посиланням на генерального секретаря UNWTO Талеба Ріфаї, міжнародний туризм допомагає розвитку економік багатьох країн.
«Це особливо важливо для Європи, де рівень безробіття – серйозна проблема в багатьох напрямках і де туристичний сектор є джерелом зростання зайнятості в останнє десятиліття, – зазначив він під час Європейського туристичного форуму у Вільнюсі. – Крім того, туризм дає додаткові робочі місця в багатьох інших секторах і значні експортні доходи, які сприяють позитивному сальдо платіжного балансу у багатьох країнах».
За даними UNWTO, в середньому в Європі за вісім місяців побувало на 20 млн осіб більше (+5%), ніж за аналогічний період минулого року. Стійке зростання туристичних прибуттів продемонструвала Азія і Тихоокеанський регіон (+6 %).
У Північній і Південній Америці число туристів зросла на 4 млн осіб (+3%), в Африці – на 5%, на Близькому Сході – на 7%.
Збільшення кількості міжнародних туристів позитивно відбилося на доходах від туристичної галузі. Зростання надходжень зафіксовано у Таїланді (+27%), Гонконгу (Китай) (+25%), Туреччині (+22%), Японії (+19%), Великобританії (+18%), Греції (+15%), Індії (+14%), Малайзії (+12%) і США (+11%).
У країнах з економікою, що розвивається зафіксовано також зростання витрат на туризм. У Китаї на туризм за вісім місяців було витрачено на 31% більше, в Росії – на 28%, Бразилії – 15%, повідомляє Всесвітня туристична організація.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас