Дорога свобода: "воля" буде коштувати Тимошенко $200 млн і 3 років без громадянських прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорога свобода: "воля" буде коштувати Тимошенко $200 млн і 3 років без громадянських прав

Особисті фінанси
10502
Підготовлений місією Європарламенту компромісний варіант вирішення проблеми екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко передбачає втрату нею цивільних прав на три роки і виплату штрафу в розмірі близько $ 200 млн. Про це написав у своєму блозі депутат Європарламенту Марек Сівець, коментуючи презентований вчора звіт місії Олександра Кваснєвського та Пета Кокса.
«Базуючись на чинному українському законодавстві, президент здійснює часткове помилування Тимошенко. Часткове помилування означає скорочення її вироку з семи років на половину. У зв’язку з тим, що екс-прем’єр відсиділа вже більше половини скороченого строку, з’являться підстави для її дострокового умовного звільнення. У той же час Тимошенко повинна заплатити штраф у розмірі близько $ 200 млн і буде позбавлена ​​громадянських прав на 3 роки», – написав Сівець.
На його думку, швидше за все, це єдиний варіант вирішення питання Тимошенко, який також вкладається у формулу «і вовки ситі, і вівці цілі».
«Вчора на комісії закордонних справ (Європарламенту) навколо цієї теми почалася дискусія. Кваснєвський сказав, що найбільшою перешкодою для успіху їхньої місії є “знахарі”. Так він окреслив національних і європейських політиків, які намагаються пропіарити себе в цій складній ситуації, вигадуючи чергові концепції, чергові рішення, які, як квітка, яка квітне одну ніч, дуже швидко опиняються нереальними або є результатом повної відсутності знань у їхніх авторів», – написав євродепутат, який представляє в Європарламенті Польщу.
Сівець назвав необхідною умовою для успіху місії Кваснєвського – Кокса «впевненість української сторони, що Європарламент і ЄС не будуть виходити за межі цієї пропозиції, реалізація якої дозволить радіти успіхом саміту у Вільнюсі».
За його словами, вирішення проблеми Тимошенко залежить тільки від доброї волі Президента України Віктора Януковича. Як сказав Сівець в коментарі, немає точної інформації про те, чи погодилася Тимошенко на такий варіант. При цьому, на його думку, погодилася.
У свою чергу депутат Європарламенту від Польщі Павел Коваль сказав, що втрата цивільних прав означає, що Тимошенко протягом трьох років не зможе брати участь у виборах і обіймати державні посади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас