В Україні гряде революція статей: Кабмін хоче ввести 30% гендерних квот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні гряде революція статей: Кабмін хоче ввести 30% гендерних квот

Казна та Політика
2211
На розгляді в уряді України знаходиться законопроект, яким передбачається введення 30% гендерних квот при занятті жінками посад на державній службі та на інших керівних посадах. Про це під час парламентських слухань на тему гендерної нерівності в Україні в сесійній залі парламенту заявила заступник міністра соціальної політики Лідія Дроздова.
Вона сказала, що прийнята 26 вересня 2013 урядом України держпрограма до 2016 року щодо рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні вимагає доповнення іншими нормативними актами.
“Хоча держпрограма прийнята нещодавно, міністерство вже зробило низку кроків щодо її практичного втілення. Розроблено проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків – передбачається рівне представлення жінкам і чоловікам у всіх сферах життя суспільства в Україні, зокрема, пропонується введення 30% гендерних квот. Законопроект вже узгоджений в міністерстві і знаходиться на розгляді в уряді”, – зазначила Л.Дроздова.
Вона також зазначила, що на сьогоднішній день 55% всіх безробітних в Україні – це жінки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас