ДАІ відновить видачу біометричних водійських прав у 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ відновить видачу біометричних водійських прав у 2014 році

Особисті фінанси
481
Нові зразки біометричних водійських посвідчень вже затверджені і їх видачу можуть поновити в 2014 р. Про це заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при Міністерстві внутрішніх справ Сергій Будник.
«Сподіваюся, що ми почнемо видачу нових водійських посвідчень в наступному році», – сказав він.
Він нагадав, що в червні видачу водійських прав нового зразка призупинили і було поставлено завдання розробити нові зразки посвідчень для виготовлення на державному підприємстві «Поліграфічний комбінат «Україна».
«Нові зразки вже затверджені, також визначена кількісна потреба у технічних засобах персоніфікації цих посвідчень водія та розроблено технологію виготовлення», – розповів він.
Нагадаємо, в травні 2013 Державтоінспекція почала видавати водійські посвідчення нового зразка.
Однак на початку липня видачу водійських прав з чіпами призупинили і повернулися до документів старого зразка. Рішення було прийнято через скарги водіїв на дорожнечу нових документів, які, на відміну від звичайних за 198 грн, обходилися майже в 250 грн.
У ДАІ висловили сподівання, що вартість посвідчень буде знижена.
17 вересня 2013 Верховна Рада прийняла законопроект № 2633-1, яким дозволила не змінювати водійські права тим громадянам України, у яких є водійські посвідчення зразка СРСР.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас