Використання імпортованого біоетанолу призведе до подорожчання бензину в Україні на 5 грн. за літр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Використання імпортованого біоетанолу призведе до подорожчання бензину в Україні на 5 грн. за літр

Енергетика
1013
Реалізація законодавчої норми про додавання до бензинів 5% біоетанолу призведе до подорожчання пального в Україні на 5 грн за літр при використанні імпортованого біоетанолу. Про це під час круглого столу повідомив директор із взаємодії з органами державної влади компанії Wog Андрій Пасішник.
“При додаванні 5% (імпортованого біоетанолу в бензин – ред.) бензин відразу на 2,5 грн збільшується в ціні. Він буде неконкурентоспроможним для продажу. Далі при додаванні біоетанолу в бензин у нас різко змінюються фізико-хімічні характеристики базового компонента. При зміні цих характеристик у нас виходить новий продукт, нове виробництво. Тут ми стикаємося з додатковим оподаткуванням у вигляді акцизного податку та ще отримуємо приблизно 2 грн додаткової вартості”, – сказав А.Пасішник.
За словами експерта, якщо ця програма буде реалізована з імпортом біоетанолу, фактично ціна бензину для споживачів зростає мінімум на 5 грн за літр.
Як повідомив А.Пасішник, наступного року виробники біоетанолу в Україні зможуть забезпечити лише 40% ринку, а для 60% ринку доведеться імпортувати біоетанол. Ще одна проблема, з якою стикаються виробники бензину, якщо ця законодавча норма буде введена в дію – це термін зберігання бензину з біоетанолом. Сумішеві бензини можна зберігати до трьох місяців, тож, якщо станеться якийсь форс-мажор, сказав експерт, то цей бензин вже не можна буде реалізувати.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас