В Україні готують нові тотальні обмеження на продаж алкоголю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні готують нові тотальні обмеження на продаж алкоголю

Особисті фінанси
4769
Депутати українського парламенту виступили з пропозицією збільшити мінімальний вік покупців міцних напоїв і обмежити час їх продажу. Таку ідею пропонує законопроект № 3409.
Авторами законопроекту є депутати-комуністи Сергій Баландін, Олег Буховец та Олександр Присяжнюк. Так, документ пропонує підвищити вікову планку для легального вживання алкогольних напоїв та куріння з 18 до 21 року.
Крім того, парламентарії задумали обмежити час реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв, заборонивши їх продаж з 22:00 до 8:00, крім розливу в місцях громадського харчування.
 
Також депутати хочуть посилити вимоги до магазинів, які реалізують тютюн і алкоголь, заборонивши їх продаж паралельно з іншими товарами. У разі схвалення проекту, спиртні напої і сигарети повинні будуть продавати лише спеціалізовані магазини або ж окремі секції універмагів.
Крім іншого, комуністи пропонують заборонити продаж алкогольних напоїв особам у нетверезому вигляді, а також виготовлення іграшок для дітей, що імітують сигарети.
Нагадаємо, що у вересні акцизи на тютюн і алкоголь зросли в 2,5 рази, але це збільшить вартість відповідних продуктів не більше ніж на 20-25 копійок.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас