Американка пожертвувала своїй школі 100 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американка пожертвувала своїй школі 100 млн доларів

Світ
630
Американка Дебора Саймон пожертвувала школі в штаті Пенсільванія, де вона раніше вчилася, 100 млн доларів. Це одне з найбільших пожертвувань приватному середньому навчальному закладу в історії США, повідомляють місцеві ЗМІ.
Дебора Саймон – дочка померлого в 2009 році мільярдера Мелвіна Саймона, засновника однієї з найбільших у США “імперій” в сфері комерційної нерухомості.
Школа, яку також називають академією, якій була пожертвувана така значна сума, розташована в центральній частині Пенсільванії, в місті Мерсерсбург. Вона була заснована в 1836 році і готує учнів до вступу у вищі навчальні заклади. Випускники академії, як правило, вступають у дуже престижні університети – Гарвард, Прінстон, Стенфорд.
У школі навчаються близько 430 осіб, вартість навчання становить близько 50 тис. доларів на рік, близько половини школярів отримують стипендію. У числі відомих випускників школи – кіноактори Джиммі Стюарт і Бенісіо Дель Торо, колишній генпрокурор США Річард Торнбург.
Саймон, яка мешкає в Індіанаполісі (штат Індіана), закінчила академію в Мерсерсбурзі в 1974 році. В даний час вона є головою ради директорів двох благодійних фондів, що надають фінансову підтримку школярам і студентам.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас