Купівля житла у великих забудовників убезпечить від афер - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купівля житла у великих забудовників убезпечить від афер - експерт

Кредит&Депозит
519
Купівля квартир у великих будівельних компаній гарантує інвестору безпеку від афер. Про це сказав голова Національної ради Ріелторської палати України Віктор Несін.
В.Несін розповів, що первинний ринок житла пропонує насамперед нове і якісне житло. Разом з цим, існує певна небезпека недобудови об’єктів, коли інвестор вкладає кошти на етапі будівництва.
“Найбільші ризики на первинному ринку перш за все пов’язані з ризиком недобудови об’єкта. Коли мене запитують, як себе убезпечити від таких речей, я завжди кажу: звертайтеся до великих забудовників. У невідомих малих забудовників трохи нижче ціни, проте ризики зростають у рази. Ми вже знаємо на прикладі “Еліта – центру”, що таке квадратний метр вартістю 500 доларів – зараз інвестори все ще відстоюють свої права. А великі забудовники, як не як, дають певні гарантії. Звичайно, можуть бути якісь затримки, але вони добудовують у будь-якому випадку. А великі будівельні компанії – їх у нас не так багато, можна перерахувати на пальцях однієї руки”, – зазначив В.Несін.
Нагадаємо, за словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Дмитра Ісаєнка, одним з механізмів захисту від будівельних афер є вибір компанії-забудовника, яка має частку державної або комунальної власності в статутному капіталі.
“Наприклад, ХК “Київміськбуд” – які там можуть бути питання? Практично комунальне підприємство, хоча і акціонерне товариство, але майже з 100% власністю міста. Компанія має великі активи, велика кількість вже побудованого житла, майже все місто побудоване нею”, – сказав Дмитро Ісаєнко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас