Населення активно несе валютні "заначки" в банки - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населення активно несе валютні "заначки" в банки - НБУ

Валюта
6622
Фізособи активніше погашають валютні кредити і відкривають валютні депозити, ніж купують валюту на готівковому ринку. Це означає, що населення несе в банки заощадження, які зберігає вдома.
Таку думку висловив член правління, директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст. «Це пов’язано з поліпшенням ситуації в банківській системі через покращення умов залучення вкладів, незважаючи на те, що з початку року у нас ставки за депозитами зменшилися. Все одно залишається досить висока реальна ставка, яка враховує в т.ч. інфляцію», – констатував представник НБУ.
Дубихвіст уточнив, що за 8 місяців 2013 чистий попит населення на валюту на готівковому ринку склав $ 262 млн., що практично в 20 разів менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому за січень-вересень обсяг валютних кредитів фізосіб зменшився на 11,1 млрд. грн. (в еквіваленті), а обсяг валютних вкладів – збільшився на 3,9 млрд. грн.
Також член правління НБУ повідомив, що золотовалютні резерви українського центробанку за підсумками вересня особливо не змінилися. «Вони практично залишилися на тому ж рівні», – резюмував Дубихвіст.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас