Ноу-хау: у Києві з'явилася біржа праці для дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: у Києві з'явилася біржа праці для дітей

Особисті фінанси
982
У столиці запрацювала біржа праці для дітей, куди подають оголошення хлопчики і дівчатка у віці від 12 до 16 років, а роботодавці пропонують роботу навіть дев’ятирічним. Міліція пообіцяла розібратися в цій ситуації.
Біржа розміщується на сайті teenjobs.com.ua.
На цьому ресурсі розміщені резюме дітей, в яких вони перераховують свої достоїнства, наприклад, такі як:“заняття спортом”, “медаліст”, “вмію доглядати за дітьми”, “пишу комп’ютерні програми” і т.д. В основному діти хочуть заробити собі на новий мобільний телефон і модний одяг.
Роботодавці пропонують неповнолітнім працівникам широкий перелік вакансій – промоутери, кур’єри, фотографи, роздача листівок і т.д. При цьому окремі фірми просять батьків написати розписку, що не мають претензій і згодні, щоб дитина працювала.
Юристи заявляють, що подібний сайт є грубим порушенням законодавства про працю, яке повинні розслідувати прокуратура і міліція.
Правозахисник Едуард Багіров припустив, що ресурс створений для збору певної інформації.
“Розділи дивні: робота вантажниками, у сфері будівництва, в офісі, в кафе. Це для дорослих. Ймовірно, дані резюме допомагають комусь вивчити соціальне становище підлітків, їхні потреби. Правоохоронці повинні подібні сторінки моніторити і створити реєстр підозрілих”, – вважає він.
У столичній міліції запевнили, що тримають все під контролем.
“На даний момент не можна однозначно сказати, що сайт – незаконний і є підстави для відкриття кримінального провадження. Наші фахівці повинні вивчити його роботу і всі оголошення”, – сказала речник столичної міліції Ольга Білик.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас