Саркозі не посадять: прокуратура погодилася закрити справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі не посадять: прокуратура погодилася закрити справу

Особисті фінанси
266
Французька прокуратура не стала подавати апеляцію на рішення суду, який зняв з колишнього президента Франції Ніколя Саркозі звинувачення в незаконному отриманні коштів на ведення передвиборчої кампанії.
Колишнього главу держави підозрювали в тому, що в 2007 він отримав 150 тисяч євро готівкою на передвиборну кампанію від Ліліан Бетанкур, пристарілої власниці компанії L’Oreal. Французькі закони не дозволяють приймати пожертвування на суму понад 4600 євро.
Слідчі при цьому стверджували, що Саркозі скористався неосудністю 90-річної Бетанкур, яка, згідно медичній експертизі, з 2006 року страждає старечим недоумством. Прокуратура, однак, ще у вересні визнала цей довід слідчих непереконливим.
Сам Саркозі підтверджував, що зустрічався з мільярдеркою, проте заперечував, що брав у неї гроші на передвиборну кампанію.
У справі про незаконне фінансування кампанії фігурують ще десять осіб, включаючи колишнього бюджетного міністра в уряді Саркозі Еріка Воерта. Усім їм ще належить з’явитися в суді на слуханнях у цій справі.
Як зазначають французькі спостерігачі, зняття з Саркозі звинувачень відкриває йому шлях до переобрання президентом в 2017 році. Серед французьких правих колишній глава держави все ще користується великою популярністю.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас