Афера у Києві: шахраї намагалися продати магазини на Хрещатику за 120 млн депутату з Харкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Афера у Києві: шахраї намагалися продати магазини на Хрещатику за 120 млн депутату з Харкова

Кримінал
2757
У Києві правоохоронці затримали аферистів, які продали за підробленими документами чотири відомих магазину на Хрещатику на суму більше 120 мільйонів гривень. Покупцем всіх будівель нібито виявився депутат Харківської міськради.
Покупець заплатив 60 мільйонів грн за три невеликих магазини по непарній стороні Хрещатика. Ще стільки ж він збирався платити за Гранд Галерею на Хрещатику, 27, але вчасно зрозумів, що документи підроблені, і звернувся до міліції.
“Це чотири чоловіки віком від 35 до 57 років, які добре одягалися, мали вищу освіту і свої заміські будинки під Києвом. Зовні вони справляли враження далеко не бідних людей”, – повідомило джерело в міліції. За допомогою дорогого одягу і заможних друзів шахраї і знайшли свою жертву – підприємця і депутата Харківської міськради, який захотів купити один за іншим чотири магазини на Хрещатику. “Спочатку потерпілий придбав три магазини за 60 млн грн, а при оформленні третього – Гранд Галереї на вул. Хрещатик, 27 (її власник – київський підприємець Володимир Стадник. – Авт.), вартістю в 60 млн грн, підприємець запідозрив, що з документами щось не те, і звернувся до міліції. Під час передачі грошей шахраїв і затримали”, – зазначило джерело в міліції.
Як відзначає видання, шахраї діяли відкрито: вони завжди водили свою жертву дивитися магазин, який він збирається купити. “У випадку з Гранд Галереєю вони водили підприємця по магазину в робочий час і показували, мовляв, ось наша охорона, а ось наша бухгалтерія. Співробітники магазину нічого навіть не запідозрили. Нам вони розповіли, що в обличчя не знають своє керівництво, а тому вирішили, що це хтось із власників ходить і показує покупцям приміщення”, – зазначили в міліції.
У ході розслідування перевіряється причетність даних осіб до скоєння аналогічних злочинів. В даний момент всі учасники угруповання перебувають під вартою, ведеться досудове розслідування за статтею 190 частина 4 “Шахрайство в особливо великих розмірах (термін від 5 до 12 років позбавлення в’язниці – ред.)”, – Сказала нам речник столичної міліції Ольга Білик.
Як повідомлялося, в травні столичні правоохоронці затримали 23-річного киянина, який у лютому нинішнього року разом зі своїм подільником зняв з рахунків вкладників одного з банків столиці 8,4 млн грн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас