Кількість туристів у Криму у вересні зменшилася майже на 8% - міністр курортів АРК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість туристів у Криму у вересні зменшилася майже на 8% - міністр курортів АРК

Казна та Політика
346
За вересень поточного року в Криму відпочило 681 тис. чол., що на 7,6 % менше, ніж за вересень 2012 року (737 тис. чол.). Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Міністр курортів АРК Олександр Лієв.
При цьому, він зазначив, що несприятливі погодні умови у вересні цього року були аномальними. Рясні опади протягом усього місяця, зниження температури повітря до 12-15 градусів, і природне для цього часу, зниження температури морської води.
Але, за словами О. Лієва, якщо порівнювати з попередніми періодами (при всіх їх успішності за погодними умовами), то кількість відпочиваючих за вересень цього року перевищує кількість відпочиваючих за вересень 2011 року на 4,2% і на 15,4% кількість відпочиваючих у вересні 2010 року.
“Цікаві дані повідомляють і керівники здравниць: Санаторій “Саки” у вересні був завантажений на 80%, що на 2% більше, ніж минулого року, незважаючи на збільшення ціни на 20% – повідомляє Олена Букач і підкреслює, що в жовтні діють значні знижки, завдяки яким зростає і жовтнева завантаження.
Курортний готель “Пальміра-Палас” збільшив своє завантаження в цьому вересні в порівнянні з минулим роком на 12% – повідомляє Олег Фесенко і уточнює, що домоглися зростання завдяки новим програмам з відновлення здоров’я та краси, а так само завдяки конференц-туризму.
Готель “Порті Маре” завантажений у вересні на 81%, незважаючи на те, що йде ремонт конференц-залів, вдалося залучити нові корпоративні заходи – повідомляє директор готелю Михайло.
100% завантаження у вересні показали і Євпаторійські здравниці “Золотий Берег” і “Дитячий Клінічний Санаторій МО” – повідомляють їх керівники та говорять про хороші прогнози на жовтень.
Санаторій “Золотий Колос” завантажений був у вересні на 91%, незважаючи на зростання ціни. Як каже Сергій Щеголев, хороші прогнози і на жовтень-листопад, насамперед завдяки продажу в інтернеті і новим лікувальним і анімаційним програмам”, – розповів міністр.
Він нагадав також, що журналісти “охрестили” вересень “провальним” і прогнози ЗМІ не виправдалися.
“Показники вельми і вельми не погані і у відвідуванні музеїв (на рівні минулого року), і в пасажиро-потоці, і в завантаженні оздоровниць. Очевидне розширення рамок сезону, незважаючи ні на що!”, – зазначив О. Лієв.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас