Перемога Порошенко: Білорусь не знайшла заборонених речовин у продукції Roshen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перемога Порошенко: Білорусь не знайшла заборонених речовин у продукції Roshen

Аграрний ринок
773
Білоруський Держстандарт не виявив порушень у кондитерських виробах української корпорації Roshen.
Як стало відомо, інспекції відомства в липні-серпні поточного року провели моніторинги і перевірки дотримання вимог законодавства та технічних нормативних правових актів при реалізації 295 найменувань кондитерських виробів, вироблених на фабриках кондитерської корпорації Roshen.
“В результаті випробувань, проведених в акредитованих лабораторіях, за показниками безпеки (наявність токсичних елементів, пестицидів, мікотоксинів, вміст свинцю, кадмію, ртуті, миш’яку; мікробіологічні показники), порушень не було виявлено”, – зазначили в комітеті Держстандарту.
Підкреслимо, що в даний час Держстандарт проводить моніторинги та перевірки під час реалізації всієї кондитерської продукції в Білорусі, підкреслили фахівці.
Крім вищесказаного нагадаємо, Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen. Спочатку мова йшла про виявлення в продукції токсичної речовини – бензопірену. Українська корпорація ці звинувачення відкинула.
Пізніше, 6 серпня, російське відомство повідомило, що “основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції – невідповідність інформації про харчову ціннысть продукції, вказаної на етикетці)”.
На тлі даних дебатів позапланові перевірки продукції корпорації Roshen провели органи Узбекистану, Таджикистану, Киргизії, Молдови та Казахстану. Порушень так і не було виявлено.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас