Українські студенти за кордоном платять за гуртожитки по 300 євро на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські студенти за кордоном платять за гуртожитки по 300 євро на місяць

Особисті фінанси
845
Українські студенти, які поїхали за кордон на навчання, сплачують за проживання в гуртожитку в 20 разів більше, ніж віддають за тимчасове житло у столиці.
Так, українка Наталія, отримує медичну освіту в Італії, живе в університетському гуртожитку. Вона знімає простору кімнату для однієї людини за 300 євро на місяць. “Туди входить туалет і душ”, – розповідає дівчина.
Також у гуртожитку є двомісні та тримісні кімнати – ціна за них, відповідно, менше: “Якщо це двійка – 250 з людини. 200 євро – якщо кімната на трьох”, – каже Наталя.
Плату в 300 євро, а це ціна оренди однокімнатної квартири в Києві, Наталя вважає справедливою. Адже умови там відповідні.
“Умови проживання в гуртожитку краще, ніж в Україні”, – говорить вона.
“Перше, що я відразу пам’ятаю (про українських гуртожитках – Ред.), це таргани. В Італії я їх не бачила”, – розповідає Наталя.
Таргани і бруд в українському гуртожитках дійсно є, однак бувають винятки. Та й ціна студентського житла в Україні набагато менше італійської.
“За гуртожиток тариф – 150 грн на місяць”, – розповідає студент одного з українських вузів.
Місячна плата за ліжко-місце в українських гуртожитках різниться. Якщо в Києві середня вартість становить 150 гривень з людини на місяць, то у Львові це 170, у Харкові – 200, а в Одесі – 250 гривень. Але на наявність або відсутність тарганів та антисанітарію ціна ніяк не впливає. Все залежить виключно від везіння.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас