КБС за дозвіл доставки готівки в ОП у вихідні і святкові дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КБС за дозвіл доставки готівки в ОП у вихідні і святкові дні

Валюта
227
Президент Київського Банківського Союзу, народний депутат України Леонід Черновецький звернувся до Голови Національного банку України Сергія Тігіпка з пропозиціями стосовно вдосконалення проекту Інструкції “Про касові операції у банках України”.
Коментує Леонід Черновецький: “Глава 2 “Формування авансів для пунктів обміну валюти” проекту Інструкції “Про касові операції у банках України” не містить норми, згідно з якою інкасатори могли б для підкріплення роботи пунктів обміну іноземної валюти у вихідні і святкові дні отримувати аванси у п’ятницю, а доставляти у суботу або неділю, також не вказано, яким чином інкасатори повинні зберігати отримані у касі банку грошові кошти до моменту доставки.
Саме тому ми пропонуємо доповнити Главу 2 пунктом, в якому зазначатиметься, що інкасатори у разі отримання сумок із грошовими коштами для забезпечення безперебійної роботи пунктів обміну іноземної валюти у вихідні і святкові дні можуть зберігати їх у спеціально виділених сейфах під свою відповідальність, при обов'язковому дотриманні певних правил. Ми також у своїх пропозиціях детально описуємо правила, що дозволять зробити збереження готівки у сейфах максимально безпечним.
Крім того, необхідно звернути увагу на протиріччя, які містить пункт 1.3 Глави 1 “Організація роботи кас банків з іноземною валютою та платіжними документами, вираженими в іноземній валюті”. Так, у цьому пункті йде посилання на діючі нині нормативні документи, в яких міститься вимога щодо оформлення прибуткових и видаткових ордерів при проведенні валютно-обмінних операцій”, а Розділом “Особливості роботи з іноземною валютою та платіжними документами, вираженими в іноземній валюті” проекту Інструкції “Про касові операції у банках України” при здійсненні валютно-обмінних операцій і переказів іноземної валюти з переліку первинних документів, на підставі яких касир здійснює операцію, виключені прибуткові і видаткові ордери.
З проханням врахувати пропозиції Київського Банківського Союзу при доопрацюванні проекту Інструкції “Про касові операції у банках України” я звернувся до Сергія Леонідовича Тігіпка”.
За матеріалами: КБС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас