Колесніченко: Якщо кримські татари воювали на боці повстанців у Сирії, їх треба притягти до відповідальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесніченко: Якщо кримські татари воювали на боці повстанців у Сирії, їх треба притягти до відповідальності

Особисті фінанси
1268
Народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що у разі отримання доказів участі кримських татар у військових діях на території Сирії, їх необхідно буде притягти до кримінальної відповідальності.
“Непокоїть те, що в подіях, які відбуваються на сьогоднішній день, беруть участь громадяни України – кримські татари. Я розумію, що кримський Меджліс відхрестився від цього. Але якщо представники кримських татар брали участь у війні на території Сирії проти законного уряду, нас це має насторожувати і хвилювати. Це говорить про те, що наші громадяни є незаконослухняними, а в результаті це можна по-різному трактувати”, – заявив Колесніченко.
Регіонал додав, що “українська влада всіляко підтримує мирне вирішення цього конфлікту, який був внесений у Сирію ззовні”.
Депутат також зазначив, що у випадку, якщо будуть отримані докази і підтвердження участі громадянина України в якості найманця у військових діях на території Сирії, він докладе всіх зусиль, щоб ця людина була притягнута до кримінальної відповідальності.
“Я зроблю все залежне від мене, і ми залучимо всіх наших парламентаріїв, щоб ця людина була притягнута до кримінальної відповідальності. Ми зробимо все від нас залежне, щоб вона була суворо покарана, і щоб ми змогли виявити мережу вербувальних пунктів”, – заявив Колесніченко.
Нагадаємо, на початку вересня посол Сирії в Україні Мохамед Саїд Акіль заявив, що в Сирії на боці опозиційних сил беруть участь громадяни України.
Після цього Міністерство закордонних справ України закликало Сирію надати докази участі українців у бойових діях на боці опозиції. У свою чергу Служба безпеки України повідомила, що перевіряє інформацію про те, чи беруть участь громадяни України в сирійському конфлікті.
Пізніше Мохамед Саїд Акіль заявив, що не має доказів участі громадян України в сирійській війні на боці повстанців. “Я офіційно це заявляю, що чув із засобів масової інформації”, – сказав посол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас