Від підписання асоціації з ЄС виграє український споживач, оскільки ціни на ряд товарів будуть знижені - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від підписання асоціації з ЄС виграє український споживач, оскільки ціни на ряд товарів будуть знижені - експерт

Особисті фінанси
3025
Від підписання угоди про асоціацію виграє споживач, оскільки через доступ на український ринок європейських виробників, ціни на товари будуть знижені. Таку думку сьогодні на круглому столі на тему “Договір про Асоціацію Україна – ЄС: “звіряння годинників” за два місяці до події” висловив аналітик з Української Аграрної Асоціації Мар’ян Заблоцький.
“Як частина угоди з ЄС Україна створює зону вільної торгівлі. Це величезний ринок – 0,5 млрд населення, 16 трлн дол імпорту… і Україна, і ЄС взаємно скасовують імпортні мита на імпорт продукції… Для прикладу Україна скасовує 20% мита на імпорт соняшникової олії, вони знижуються з 20% до 5%. ЄС зі свого боку скасовує аналогічне мито 6,4%. Також Україна скасовує імпортне мито на сири з Європи з 10% до 5%, ЄС зі свого боку повністю скасовує мито з початку дії угоди. Імпортне мито на окремі види продуктів харчування, такі як ковбаси, буде зменшуватися з боку України поступово. Зараз вони становлять близько 10-20% залежно від виду продукції… Для українців підписання угоди з ЄС означає, що ціни на окремі споживчі товари будуть знижуватися. Деякі знизяться досить швидко протягом декількох місяців, деякі будуть знижуватися поступово. Для українських товаровиробників, зокрема промислового сектора, це означає більшу конкуренцію на внутрішньому ринку… “, – розповів Заблоцький.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас