Порошенко просить Єврокомісію призначити незалежного аудитора для перевірки своєї продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко просить Єврокомісію призначити незалежного аудитора для перевірки своєї продукції

Фондовий ринок
490
Один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні корпорація Roshen (Київ) звернулася до Європейської комісії з проханням призначити незалежного аудитора для перевірки українського шоколаду.
Про це повідомив засновник корпорації депутат Верховної Ради Петро Порошенко.
“… корпорація Roshen звернулася до Європейської комісії з проханням призначити незалежного аудитора для перевірки українського шоколаду. Його висновок про якість і безпеку буде абсолютно незалежним”, – сказав він.
Порошенко зазначив, що після обмеження ввезення продукції Roshen на територію Росії корпорація провела таку перевірку в 11 країнах, де претензій до шоколаду Roshen не було.
“Ні Казахстан, ні Білорусь, ні Вірменія, ні Туркменістан, ні Таджикистан, ні Молдова, ні Грузія, ні Азербайджан не мали претензій до шоколаду Roshen після проведення незалежної експертизи”, – сказав він.
Як повідомлялося раніше, 10 вересня Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (“Росспоживнагляд”) заявила про намір провести документарну перевірку та інспектування українських підприємств кондитерської корпорації Roshen.
Одночасно міністру аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку було направлено лист з пропозицією провести відповідні перевірки на підприємствах корпорації в Україні.
Наприкінці липня “Росспоживнагляд” обмежив ввезення на територію Росії продукції Roshen, заявивши, що виявив в ній володіючу канцерогенними властивостями речовину – бензапірен.
Roshen вважає, що заява про вміст бензапирену в шоколадній продукції TM Roshen не може бути звинуваченням у порушенні норм, оскільки на кондитерські вироби вони не встановлені, що підтверджує технічний регламент Митного союзу ТРТС 021/2011.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас