Азаров змусить випускників педвузів обов'язково працювати в школах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров змусить випускників педвузів обов'язково працювати в школах

Особисті фінанси
438
Український прем’єр Микола Азаров доручив відомству Дмитра Табачника розробити правки до нормативної бази, за якими випускники педагогічних вузів, які навчалися за бюджетні кошти, повинні обов’язково деякий час пропрацювати в школі.
“Держава витрачає значні кошти на підготовку молодих вчителів, а випускники правдами і неправдами влаштовуються працювати де завгодно, тільки не в школі. Це абсолютно ненормальна ситуація”, – обурився чиновник.
Азаров доручив міністру науки і освіти Табачнику вивчити стан справ і терміново розробити нові правила, які передбачали б, щоб випускники педагогічних вузів, які відучилися за рахунок бюджету, отримували призначення за фахом і деякий час працювали вчителями.
Прем’єр поскаржився, що одна з ключових проблем вітчизняної освіти – старіння вчителів. За його даними, зараз в навчальних закладах трудиться 80 тисяч вчителів пенсійного віку, що становить 17% від загального числа педпрацівників. У той же час число вчителів молодше 30 років щорічно скорочується.
“Необхідно серйозно, системно напрацювати нові стимули для залучення молоді до педагогічної роботи. На зміну літнім педагогам, які досягли пенсійного віку, повинні вчасно прийти молоді вчителі”, – вважає Азаров.
У той же час керівник Кабміну доручив МОН розробити програму реформ в педосвіті і створити умови для “омолодження” кадрів.
“Ми хочемо, щоб наші громадяни увійшли до загального європейського ринку конкурентоспроможними, висококласними фахівцями. А це закладається в школі. І ми всіма силами і можливостями держави повинні допомогти нашій школі, нашим вчителям вийти на рівень, який відповідає рівню новітніх вимог і викликів”, – резюмував чиновник.
Нагадаємо, що згідно з опитуванням українських офісних працівників, професія вчителя, одна з найбільш важливих для суспільства, зайняла четверту позицію з непрестижності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас