Розкішне життя: як екс-прем'єр Великобританії заробляє десятки мільйонів на читанні лекцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розкішне життя: як екс-прем'єр Великобританії заробляє десятки мільйонів на читанні лекцій

Світ
518
Колишній глава кабінету Британії Тоні Блер веде своє життя з шиком, який не можуть дозволити собі багато його екс-колеги. Він літає по світу на приватному літаку, один політ на якому дорожче суми, яку середньостатистична сім’я може отримати за рік. До цього Блера не раз за це критикували, вказує Independent.
Головне невдоволення громадськості Блером було викликане тим, що він не гидував отримувати і використовувати дорогі презенти вождів диктаторських режимів. Приміром, нагадує газета, Муаммара Каддафі і президента Руанди Поля Кагаме.
Журналісти підрахували, що за час, який минув з моменту його відставки в 2007-му, Блеру вдалося стати успішним бізнесменом, отримавши близько $ 80 млн завдяки читанню лекцій та наданню консультаційних послуг. На даний момент, пише автор матеріалу, він пожинає плоди своїх праць.
Щоразу, плануючи свою подорож по світу, екс-чиновник орендує приватний літак Bombardier Global Express BD700. ЗМІ вказують, що одна година польоту на ньому коштує екс-прем’єру більш ніж $ 11 тисяч. Ціна лайнера перевалює за $ 50 млн.
Ціна його оренди, втім, не повідомляється. На літаку є місця для 12 пасажирів. Крім розкладних шкіряних крісел, лайнер оснащений двома кухнями, двоспальним ліжком і спеціальною вбиральнею з максимальним комфортом.
Зазначимо, що будучи при владі, Блер хотів переконати колег купити подібний лайнер для глави держави, однак тоді від цієї ідеї відмовилися як від занадто дорогої. Крім читань лекцій та консультування, Блер абсолютно безкоштовно виконує роль спеціального представника з мирного врегулювання на Близькому Сході.
Цього літа ЗМІ писали, що колишній міністр фінансів США Тімоті Гайтнер став ще одним високооплачуваним лектором з числа колишніх політиків, наряду з екс-президентом США Біллом Клінтоном і прем’єр-міністром Великобританії Тоні Блером. Він заробив за три лекції більше $ 400 тис.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас