Планшети на Android обійшли за поставками iPad — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Планшети на Android обійшли за поставками iPad

Технології&Авто
459
За другий квартал нинішнього року поставки планшетів під управлінням платформи Google Android на світовий ринок вперше обійшли поставки аналогічних гаджетів iPad, на основі Apple iOS, підрахували в ABI Research. Конкретні дані компанія не вказала.
Більше того, виробники гаджетів на Android досягли паритету з корпорацією Apple в грошовому вираженні. За підсумками другого кварталу 2013 планшетів було реалізовано на суму $ 12,7 млрд., яку Apple і всі інші вендори (разом узяті) розділили навпіл.
Аналітики також підкреслили, що середня відпускна ціна iPad стрімко наближається до середньої ринкової вартості Android-планшетів. За минулий рік середня ціна iPad впала на 17%, тоді як середня ціна планшетів інших брендів на стільки ж зросла.
Зниження середньої ціни iPad пов’язано зі зміщенням попиту покупців до більш дешевої 7,9-дюймової моделі iPad mini. За відомостями аналітиків, у другому кварталі iPad mini сформував 60% всіх поставок iPad і дав Apple 49% усієї виручки від реалізації планшетів.
Загальні поставки планшетів в період з квітня по червень 2013 збільшилися на 23% у порівнянні з таким же періодом минулого року. Аналітики давно вказують на те, що «яблучна» корпорація поступово втрачає позиції на ринку планшетів.
За інформацією Strategy Analytics, у другому кварталі 2013 частка Apple на світовому ринку планшетів в чисельному вираженні впала майже вдвічі: до 28,3% порівняно з 47,2% в аналогічний період минулого року. Частка компанії впала не тільки через відчутне зростання інших гравців, але і з тієї причини, що постачання власних планшетів, iPad, впали на 14% порівняно з аналогічним періодом минулого року (до 14,6 млн штук).
Зменшення поставок iPad в другому кварталі нинішнього року аналітики пояснюють відсутністю нових моделей – за період корпорація не представила жодних новинок, тоді як минулого року якраз до початку другого кварталу, в березні, був презентований iPad з дисплеєм Retina. З іншого боку, рік тому в лінійці Apple був відсутній планшета iPad mini.
За підрахунками IDC, у першому кварталі 2013 частка Apple на ринку планшетів впала до 39,6% порівняно з 58,1% за аналогічний період 2012.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас