Жорсткий час: у бюджеті Росії виявили дірку в 250 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жорсткий час: у бюджеті Росії виявили дірку в 250 млрд

Світ
1306
Бюджет на найближчу трирічку зверстаний так, що в його дохідній частині не вистачає близько 250 млрд рублів, розповідає РБК daily з посиланням на джерела у фінансово-економічному блоці уряду.
Проект бюджету на 2014-2016 роки Білий дім схвалив 19 вересня. Документ виявився жорстким, хоча і виходить з оптимістичного прогнозу. Гроші шукатимуть за рахунок підвищених дивідендів держкомпаній і пенсійного маневру. Одним з найбільш суворих заходів виявилося рішення про замороження тарифів природних монополій, але тільки для комерційних споживачів.
В уряді очікують, що зниження таким чином витрат російських виробників стимулюватиме економічне зростання в країні, а значить, і збільшення податкових надходжень. Для населення тарифи будуть рости за формулою “інфляція мінус 30%”.
Хоча уряд вже схвалив проект бюджету, ще до внесення до Держдуми він може зазнати ряду істотних змін. У поточному проекті закладено підвищення з 2016 року мінімальних дивідендів держкомпаній з 25 до 35% чистого прибутку за МСФЗ. Відрахування держкомпаній, які виросли, казна може отримати вже в 2015 році.
Зміни можуть торкнутися і пенсійної системи. Як і раніше 6% фонду оплати праці може йти в накопичувальну частину пенсії працівника, якщо він напише відповідну заяву, за замовчуванням же всі пенсійні внески будуть направлятися в розподільну частину. Це дозволить заощадити за три роки близько 350 млрд рублів. Однак тепер зміни можуть торкнутися розрахунку розподільної частини, говорить один з чиновників Білого дому.
Додаткові доходи в розмірі 170 млрд руб. повинен забезпечити і податковий маневр: передбачається, що з наступного року буде поступово підвищуватися базова ставка ПВКК на нафту і знижуватися експортне мито.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас