Українські банки виплачують перекази з-за кордону в тій валюті, в якій був відправлений переклад, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки виплачують перекази з-за кордону в тій валюті, в якій був відправлений переклад, - експерт

Валюта
908
Запровадження Національним банком України правила обов’язкової конвертації в гривню валютних переказів усередині України не вплине на порядок виплати переказів, відправлених з-за кордону. Про це повідомив керівник бізнесу “Платежі та перекази” ПриватБанку Михайло Рогальський. “Українські банки, як і раніше, виплачують валютні перекази з-за кордону в тій же валюті, в якій був відправлений переказ, або в гривнях за бажанням клієнта”, – уточнив Михайло Рогальський.
 
За його словами, введені постановою НБУ № 365 певні обмеження на розрахунки у валюті України стосуються виключно операцій з валютними рахунками і картами, а також переказами грошей на території країни. Перекази всередині України можна відправити у валюті, але виплачений або зарахований на рахунок клієнта такий переказ буде у гривні. Конвертація валюти проводиться за курсом обміну валют, чинним на момент зарахування у відділеннях банку.
Нагадаємо, НБУ змінив правила валютних переказів усередині країни. Основне нововведення для фізосіб, передбачене постановою НБУ № 365 від 16 вересня про валютні перекази, полягає у виключенні можливості перевести валюту з рахунку однієї фізособи на рахунок іншої, але для більшості українців вона труднощів не створить.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас