Потенціал товарообігу України з країнами МС становить більше $ 60 млрд на рік, - Азаров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потенціал товарообігу України з країнами МС становить більше $ 60 млрд на рік, - Азаров

Казна та Політика
398
Потенціал товарообігу України з країнами Митного союзу (МС) становить понад 60 млрд дол на рік. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.
“Реально почала працювати форма відносин України та МС, ініційована (Президентом України) Віктором Януковичем, “три плюс один” в рамках співпраці з Євразійською економічною комісією (на засіданні у Казахстані). Україна бере участь у роботі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) на правах спостерігача”, – заявив він.
За словами прем’єра, в повній мірі почав працювати Мінський Меморандум, підписаний Україною і ЄЕК: “Це важливо, адже розвиток економічних відносин з ЄС – стратегічно важливий і невід’ємний елемент”.
За вісім місяців поточного року товарообіг між Україною та країнами МС складе 60 млрд доларів: “Але потенціал набагато більше… Тому наші країни приречені на взаємний розвиток”.
Нагадаємо, вчора Азаров під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом Мясниковичем в Астані заявив, що Україна може приєднатися в середньому до 70-ти угодами, які діють в МС.
У свою чергу, прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що можливе приєднання України до 70 угод, які діють в МС, означатиме повноцінне членство в МС, а це, на думку глави російського уряду, може не влаштувати Брюссель.
Як заявив Азаров в Астані, проблемні питання, які виникають у відносинах між Україною і країнами МС, необхідно вирішувати виключно за правилами СОТ. А під час зустрічі з Медведєвим український прем’єр запропонував перейти до практичного розгляду положень, які викликають спірні оцінки РФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас