Україна підписала з Китаєм масштабний сільгоспконтракт на $ 3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підписала з Китаєм масштабний сільгоспконтракт на $ 3 млрд

Казна та Політика
2965
У сільськогосподарській галузі був підписаний контракт на $ 3 млрд., розрахований на 15 років.
«Це масштабний перспективний проект з відновлення та модернізації систем зрошення в південних областях України, завдяки чому виробництво сільгосппродукції може збільшитися в кілька разів, – сказав нам один з членів делегації, міністр агрополітики Микола Присяжнюк. – Мова про оновлення державних водних артерій на півдні. Хоча такі проекти швидко не окуповуються. Але це спричинить впровадження нових технологій і створення нових робочих місць для українців».
В рамках проекту, за його словами, КНР буде інвестувати також у розвиток і модернізацію зернової логістики, зокрема, будівництво елеваторів, зерносховищ, і оновлення залізничних вагонів-зерновозів.
«Крім того, ми зараз розширюємо асортимент поставки зернових на китайський ринок, а також плануємо експортувати бобові – сою та горох, соняшник і ріпак, традиційно споживані в цій країні. Але у Китаю дуже високі вимоги. Тому для нас зараз головне – отримати сертифікати, дозволи і квоти», – говорить Присяжнюк.
За його словами, вже цього року Україна планує наростити товарообіг сільгосппродукції на 2 млрд грн, у тому числі і з Китаєм.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас