Японська Acura вийде на український авторинок у 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська Acura вийде на український авторинок у 2014 році

Фондовий ринок
1040
Acura, підрозділ японської компанії Honda з виробництва автомобілів преміум-класу, почне продажі в Росії навесні наступного року, а потім вийде на український ринок, заявив президент Honda Motor Europe Манабу Нішімає.
Бренд Acura був запущений в 1986 році в США і досі був ексклюзивним брендом Honda в Північній Америці.
За словами керівника відділу маркетингу Honda Motor Rus Михайла Плотнікова, Acura планує спершу відкрити два дилерські центри в Москві, потім у Санкт-Петербурзі. Це зумовлено тим, що 56% продажів всіх автомобілів преміум-класу в Росії припадає на Москву і близько 13% – на Санкт-Петербург.
У зв’язку з більш рівномірним розподілом продажів в Україні компанія має намір відкрити два дилерські центри в Києві і по одному – у Харкові та Донецьку.
Рішення про виведення Acura на російський ринок було прийнято ще в 2007 році, повідомив Плотніков. Тоді компанія мала намір почати продажі автомобілів під цим брендом у 2010 році, але ці плани порушила криза. Однак в останні роки преміум-сегмент знову пішов вгору, і в цьому році досяг піку приблизно в 180 тис. автомобілів. При цьому очікується, що продажі продовжать зростати.
Ключовим сегментом російського преміум-ринку є SUV (кросовери), що займають частку в 60%. Причому серед SUV найбільшою популярністю користуються компактні і середні за величиною машини (75% продажів).
Модель RDX (компактний SUV), яку Acura буде продавати в РФ, входить до трійки лідерів цього сегменту в США, зазначив Плотніков.
Також на російський ринок навесні вийде модель MDX (середньорозмірний SUV), яка була розроблена спеціально для РФ. Адаптація для РФ включає, зокрема збільшений дорожній просвіт і підігрів керма, зони двірників і задніх сидінь, а також більш високу максимальну швидкість.
Крім того, в кінця 2014 року Acura планує почати реалізацію в Росії нового седана. Флагманська модель NSX з’явиться трохи пізніше, в 2015 році, коли почнуться її офіційні продажі по всьому світу.
Топ-менеджери компанії, присутні на заході, відмовилися озвучити прогнози щодо цін і обсягу продажів автомобілів Acura в РФ, а також параметри гарантії на нові машини, зіславшись на те, що складання планів компанії перебуває у фінальній стадії, але поки не завершене.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас