Німеччина не наполягатиме на звільненні Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина не наполягатиме на звільненні Тимошенко

Світ
2491
Німеччина не наполягатиме на звільненні колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.
Про це в Брюсселі повідомив високопоставлений європейський дипломат.
За його словами, в грудні минулого року міністри закордонних справ країн- членів ЄС оголосили три важливі умови для підписання угоди.
Йшлося про базу для підписання угоди, а також про реформування юридичної системи. У тому числі ці умови стосувалися справи Юлії Тимошенко. Однак, коли журналіст поцікавився, чи буде Німеччина наполягати на звільненні Тимошенко і розглядати це як передумову до підписання угоди, дипломат нагадав про укладення Ради ЄС. Він підкреслив, що в умовах, які висунула Рада закордонних справ торік, немає згадки прізвища Тимошенко.
Тим часом голова Комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок вословив переконання в тому, що Тимошенко має бути звільнена ще до ухвалення рішення про підписання Угоди про асоціацію.
«Про це мені говорили Президент Литви Даля Грібаускайте, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в Ялті. Нічого не змінилося з суботи», – сказав він.
Нагадаємо, Україна розраховує на підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті “Східного партнерства” у листопаді у Вільнюсі.
Водночас європейські політики наполягають, що угода не може бути підписана без вирішення ситуації з Тимошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас