Провідний швейцарський банк закриє рахунки в 50 країнах світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідний швейцарський банк закриє рахунки в 50 країнах світу

Фондовий ринок
759
Провідний швейцарський банк Credit Suisse заявив про плани закрити рахунки своїх клієнтів у 50 країнах. Кредитна організація зосередиться на багатих клієнтів в деяких з цих країн і повністю піде з інших.
До останньої категорії увійдуть Конго, Ангола і Туркменія. Це пов’язано з тим, що банк не хоче ризикувати своєю репутацією, працюючи в державах з високим рівнем корупції або злочинності.
Водночас в Данії та Ізраїлі кредитна установа сфокусується на клієнтах з обсягом вкладів не менше мільйона швейцарських франків (1,1 мільйона доларів). Однією з причин такого рішення щодо близькосхідної країни є труднощі при обслуговуванні клієнтів, які мають друге громадянство США, оскільки американські регулятори вимагають від них складної звітності.
У липні банк вже заявив, що має намір покинути деякі дрібні ринки і за рахунок цього заощадити 150 мільйонів франків.
В останні роки на банківські організації посилився тиск з боку регуляторів. Вони вимагають від банкірів сприяння у розкритті рахунків, пов’язаних з організованою злочинністю, високопоставленими корупціонерами та іншими порушниками законодавства. В результаті вартість виконання зобов’язання перед наглядовими органами різко зросла.
Credit Suisse є другим за обсягом активів банком Швейцарії (після UBS). Минулого року його прибуток склав 2,18 мільярда швейцарських франків. У Росії банк представлений невеликою «дочкою» «Кредит Свісс Москва».
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас