Україна зайняла 4 місце з кінця у рейтингу найбагатших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зайняла 4 місце з кінця у рейтингу найбагатших країн

Казна та Політика
1976
Україна зайняла 48 місце в рейтингу найбагатших країн Global Wealth Report, який складає компанія Allianz. Всього до нього включені 52 країни, на які припадає левова частка глобального ВВП.
Середній обсяг фінансових активів (депозити, акції тощо) на одного українця в 2012 році склав 1303 євро. За цим показником країна увійшла до числа країн з низьким рівнем добробуту. Україні вдалося випередити всього чотири країни – Аргентину (1200 євро), Індію (747 євро), Індонезію (695 євро) і Казахстан (630 євро).
Торік Україна була на 49 місці. “Зростання активів в Україні за минулий рік можна назвати упевненим. Чисті фінансові активи зросли на 13,3%, що ставить Україну практично на верхівку рейтингу по регіону. Довгостроковий аналіз показав розвиток активів в Україні в ще кращому світлі: чисті фінансові активи на душу населення виросли більш, ніж у п’ять разів за останні п’ять років – таким темпом зростання не може похвалитися жодна інша країна Східної Європи, за винятком хіба що Росії. Однак у глобальних масштабах України все ж на 48 місці в списку найбагатших країн. З 2000 року Україна піднялася у світовому ренкінгу на 4 позиції”, – наголошується в повідомленні Allianz.
За класифікацією компанії, українці відносяться до бідного класу. У цю категорію включені ті, чиї фінансові активи становлять менше 4900 євро. Ті чиї, активи знаходяться в діапазоні 4900-29200 євро відносяться до середнього класу, решта – до багатого.
Перший рядок у рейтингу зайняла Швейцарія, де на одну людину припадає 142 тис. євро фінансових активів, за нею йдуть США (101 тис. євро) і Японія (майже 87 тис. євро). Крім того, до десятки найбагатших країн увійшли Бельгія, Нідерланди, Канада, Сінгапур, Тайвань, Великобританія, Австралія.
Україна зайняла 4 місце з кінця у рейтингу найбагатших країн
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас