Захід епохи. Volkswagen зупинив виробництво легендарних hippie-mobile — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захід епохи. Volkswagen зупинив виробництво легендарних hippie-mobile

Технології&Авто
1045
Завод концерну Volkswagen в Бразилії вирішив припинити випуск мікроавтобусів Volkswagen Transporter (T2), що стали символом життя в 60-х рр.
Volkswagen Transporter займав виняткове місце в житті післявоєнної Європи. Він став справжнім народним мікроавтобусом і користувався величезною популярністю у людей творчих професій.
У багатьох автомобільчик асоціюється з представниками молодіжної субкультури хіпі, які подорожували в розмальованих яскравими квітами фургончиках.
Тим часом в 2011 році на Женевському автосалоні Volkswagen представив “реінкарнацію” легендарного мікроавтобуса – Volkswagen Bulli (трохи коротше і ширше оригіналу).
Виробництво Volkswagen T2 офіційно буде припинено 31 грудня 2013, відзначає The Washington Post. Причина – у невідповідності фургона новими правилами безпеки, прийнятим в країні. Зокрема, “хіппі-мобіль” має застарілу гальмівну систему і не оснащується подушками безпеки, що стали тепер в Бразилії обов’язковими.
Всього за історію T2 у світі було продано понад 10 млн цих машин. Перша модель з’явилася ще 63 роки тому в Німеччині. У Бразилії їх стали випускати в 1957 році. Всього тут продали 1,5 млн фургонів цієї моделі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас