Свіжий прибуток ігрової індустрії: доходи від GTA V перевалили за $ 1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свіжий прибуток ігрової індустрії: доходи від GTA V перевалили за $ 1 млрд

Світ
801
Американський видавець Take-Two Interactive в п’ятницю минулого тижня повідомив про те, що за три дні продажів доходи від GTA V перевалили за рекордну суму – $ 1 млрд.
У заяві компанії йдеться, що це рекордний показник за всю історію індустрії розваг, включаючи кіно. Голлівудські блокбастери “Аватар”, “Гаррі Поттер та Дари Смерті: частина 2” і “Месники”, лідируючі в списку найкасовіших фільмів всіх часів, що зібрали $ 1 млрд в мінімальні терміни, переступили цей поріг тільки за 19 днів.
Варто відзначити, що минулого разу рекорд з продажу поставив шутер Call of Duty Black Ops 2, який заробив таку ж суму за 15 днів. При цьому вже перший день продажів GTA V приніс розробникам $ 800 млн.
GTA є представницею давно запущеного френчайза, якому вже понад 16 років. У цьому сенсі гра від шотландської Rockstar Games є особливо цікавим феноменом, адже інтерес фанатів до неї не пропадає, незважаючи на величезну кількість серій, багато в чому схожих одна на одну. Експерти вже порівнюють Grand Theft Auto зі знаменитим серіалом Super Mario від Nintendo.
У новій частині, на створення якої потрібно більше п’яти років і рекордні $ 266 млн, вперше в історії серії є відразу три головні герої. Місцем дії стало віртуальне каліфорнійське місто Лос-Сантос. Геймерам, як і раніше, належить виступати в ролі злочинців, а значить знову виконувати завдання мафії, грабувати банки, здійснювати замовні вбивства, викрадати автомобілі та інше.
Нагадаємо, що новинка доступна тільки для консолей PlayStation 3 і Xbox 360. Багато експертів стверджують, що продажі покажуть ще один стрибок, якщо Grand Theft Auto V портують на приставки нового покоління і ПК.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас