Залізна леді: Меркель отримала небувалу перемогу на виборах в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізна леді: Меркель отримала небувалу перемогу на виборах в Німеччині

Світ
2098
Консервативний блок Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС), який очолює канцлер Ангела Меркель, здобув перемогу на виборах у бундестаг Німеччини. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на попередні дані виборчої комісії, опубліковані після обробки даних 100 відсотків протоколів.
Коаліція консерваторів набрала 41,5 відсотка голосів, показавши, таким чином, кращий результат з моменту об’єднання Західної і Східної Німеччини. Тим не менше, цього результату не вистачило для отримання абсолютної більшості в бундестазі, у зв’язку з чим для формування уряду ХДС/ХСС доведеться вступати в коаліцію з іншими силами.
Друге місце зайняла лівоцентристська Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), що отримала підтримку 25,7 відсотка виборців. Крім цього, до парламенту також проходять «Ліві» і «Зелені», які отримали 8,6 і 8,4 відсотка голосів відповідно.
Згідно з попередніми результатами, союзник ХДС/ХСС з нинішньої правлячої коаліції, Вільна демократична партія (ВДП), не пройшла до парламенту, отримавши підтримку лише 4,8 відсотка виборців при необхідному мінімумі в п’ять відсотків. Для ВДП провал на виборах до бундестагу став першим більш ніж за 50 років.
Як припускають аналітики, невдача ВДП змусить ХДС/ХСС спробувати створити «велику коаліцію» з СДПН. Подібне об’єднання вже було при владі в 2005-2009 роках, після того як Меркель в перший раз стала канцлером. Якщо цього року главою уряду виберуть її, Меркель займе цей пост утретє поспіль.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас