Експерт: уряд закрив зовнішні борги на 2013 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: уряд закрив зовнішні борги на 2013 рік

Казна та Політика
1366
Експерт: кредит у сумі $750 млн підтримає резерви НБУ і надасть уряду більшу свободу дій для вибору вдалого періоду виходу на зовнішні боргові ринки.
Таку думку висловила головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital Олена Бєлан.
За її словами, обсяг позики відповідає сумі виплат за зовнішнім боргом, яку Міністерству фінансів треба віддати до кінця року, а саме $0,7 млрд. за кредитом МВФ.
“Це останнє погашення зовнішньої заборгованості уряду в цьому році”, – констатує вона.
Водночас, за її словами, міністерству необхідно також буде здійснити й інші виплати в іноземній валюті, зокрема погасити $0,5 млрд. основної суми боргу за валютними ОВДП і $0,3 млрд. процентних платежів.
Крім того, Нацбанк повинен буде виплатити $0,8 млрд. за кредитами МВФ із золотовалютних резервів.
Таким чином, експерт очікує залучення урядом нових валютних позик в цьому році, зокрема шляхом розміщення єврооблігацій.
“Втім, залучення синдикованого кредиту є позитивною новиною, оскільки додаткове фінансування надасть уряду більшу свободу дій для вибору вдалого періоду виходу на зовнішні боргові ринки”, – вважає Бєлан.
Нагадаємо, що раніше Мінфін залучив синдикований кредит у сумі $750 млн. у кількох банків, у тому числі російського Сбербанку.
Відповідно до останньої постанови Кабінету міністрів щодо даної позики, Міністерство фінансів мало залучити фінансування на термін до двох років з річною відсотковою ставкою не більше ніж 6,5% (виплата відсотків щокварталу) і разовою комісією 0,05%.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас