Путін погрожує - Росія буде захищати свій ринок від дешевих українських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін погрожує - Росія буде захищати свій ринок від дешевих українських товарів

Казна та Політика
4449
Президент Росії Володимир Путін, виступаючи на форумі дискусійного клубу “Валдай”, прокоментував рішення Кабінету міністрів України схвалити проект угоди про асоціацію між країною та Європейським союзом.
Якби Україна спочатку приєдналася до Митного союзу, то потім могла б домогтися кращих умов співпраці з Європою спільно з Росією. “Ми вважаємо, що у нас би було більше шансів проговорити кращі умови по торговим і економічним взаєминам з Європою, яка залишається нашим головним торговим партнером”, – сказав Путін.
Крім того, він попередив Київ, що Росія буде захищати свій ринок від дешевих українських товарів, які наповнять його у разі створення зони вільної торгівлі України з ЄС.
“Ми тому заздалегідь попереджаємо. Ми говоримо – це ваш вибір, ми всі розуміємо, але майте на увазі, ми змушені будемо захищати свій ринок, вводити інструменти захисту. Ми про це прямо і чесно вам говоримо”, – додав президент.
“Сьогодні Україна є незалежною державою і ми ставимося з повагою”, – прокоментував це рішення глава держави. Далі він нагадав про “дніпропетровські корені” російської державності, зазначивши, що в Росії і на Україні по суті живе один народ. Після цього Путін нагадав: “Радянський уряд виділив на відновлення підприємств 1,5 трлн рублів і одна третина пішла на Україну”.
У відповідь на укладення Україною, а також Молдавією угод про асоціацію з ЄС Росія буде керуватися виключно економічними міркуваннями, запевнив Путін.
“Молдова куди вино-то продає? У Францію, чи що? Французи жодної пляшки, напевно, молдавського вина не дозволять продати у себе на території. І в Італії це неможливо. Спробуйте, завезіть. Фермери, винороби перевернуть всі коробки, все розіб’ють і викинуть у канаву”, – зазначив Путін
Він додав, що “нічого неможливо продати на європейському ринку з того, що є пріоритетом у зовнішній торгівлі цих невеликих держав”. “Все йде на наш ринок. Ну от, підпишуть, дай їм бог здоров’я, молдавські керівники цей документ, прийде на молдавський ринок дешеве і якісне французьке та італійське вино. Куди подінеться молдавське? Все до нас хлине. А у нас є ще й підозри, що під виглядом молдавського або українського товару до нас підуть товари з третіх країн”, – сказав Путін.
“Тут немає нічого, пов’язаного зі спробою чинити тиск на суверенне право приймати рішення. Ми просимо все подивитися і порахувати, а якщо наші аргументи колеги вважатимуть неспроможними, не ображатися на нас за те, що ми змушені будемо, захищаючи свої інтереси, вводити певні обмеження. Тут немає нічого егоїстичного. Ми повинні подумати про власні національні інтереси у сфері економіки”, – підсумував президент.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас