Нові борги України, перспективи ЗАЗ випустити цілих три моделі авто і відсутність причин для обвалу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові борги України, перспективи ЗАЗ випустити цілих три моделі авто і відсутність причин для обвалу гривні

Казна та Політика
1811
Пропонуємо вашій увазі найцікавіші цифри і цитати четверга, 19 вересня.
- Україна позичила $ 750 млн. у російського Сбербанку
- 90% інвестицій з України йдуть на Кіпр
- Середня зарплата за липень в Україні склала 2975 грн
- ЗАЗ випускатиме 3 нові моделі авто
- Міндоходів оштрафувало одну з київських служб таксі на 4 млн грн за ухилення від сплати податків
Провідний економіст блоку фінансових ринків «Креді Агріколь Банку» Олександр Печерицин про те, що немає причин для обвалу гривні
“На ситуацію може впливати хіба що зниження експортних надходжень металургів: за оприлюдненою статистикою, обсяг надходжень від продажу чорних металів у січні-серпні 2013-го скоротився на 11%, до 9,6 млрд грн. Ну, ще скорочення обсягів експорту по калійним добривам – через це навіть припинялася робота заводів. Але ці недонадходження будуть перекриватися експортом нашої агропродукції”
“Я вважаю, що Юлія Володимирівна в цьому відношенні не права… Наша чітка позиція – ми повинні висунути єдиного кандидата, оскільки єдиний кандидат дає можливість перемогти представника влади. А влада має сьогодні колосальний фінансовий та адміністративний ресурси. Тільки єдиний кандидат дає можливість відсікти всіх технічних кандидатів”
Директор департаменту вищої освіти МОН Юрій Коровайченко про нові правила вступу до ВНЗ
“Проект нововведень формували виключно з пропозицій від вузів. Незабаром його виставимо на сайті міністерства для обговорення. Так, є пропозиція скоротити кількість вузів, куди можна подавати документи. Можливо, вступати можна буде відразу в три вузи (цього літа могли пробувати свої сили в п’яти вузах). Також може скоротитися вступна кампанія, і кожна категорія вступників буде подаватися в свій час. Приміром, спочатку документи подають ті, хто хоче вчитися на бакалаврів, потім на фахівців і т. д.”
“Це не той шлях, по якому ми повинні йти. Як ідея ця ініціатива обговорюється, але підтримки мало. Різні сфери по-різному оцінюють цей податок”
“Неодноразово, якщо згадати 2003 рік, коли Україна приймала участь у рамках створення Євразійського економічного простору, фактично зводила свою позицію до того, що брати участь тільки там, де «хочемо і де вигідно». Свого роду це навіть утриманські і нахлібницькі настрої”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас