Неспокійний Єгипет: влада зачищає теріторію біля Каїра - загинув генерал поліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неспокійний Єгипет: влада зачищає теріторію біля Каїра - загинув генерал поліції

Світ
866
Співробітники єгипетських сил безпеки вступили в перестрілку з озброєними угрупованнями в ході операції в передмісті Каїра, убито генерала поліції. Крім того, в каїрському метро були виявлені дві бомби. Незважаючи на непросту обстановку, влада Єгипту скоротила комендантську годину.
Правоохоронці проводили в окрузі Кердас операцію із затримання ісламістів, підозрюваних у підпалі поліцейської дільниці, в результаті якого нещодавно загинули 11 співробітників поліції. В ході зіткнення з бойовиками був смертельно поранений генерал єгипетської поліції Набіль Фарраг, його доставили до лікарні, проте лікарі не змогли врятувати його життя.
Крім того, поліція має намір відновити контроль над областями, де посилилося протистояння з владою після повалення президента Мухаммеда Мурсі 3 липня. Відомо, що в ході операції поліцейські застосували сльозогінний газ, поліція полювала на 140 бойовиків.
У ході операції єгипетські сили безпеки заблокували всі основні дороги в районі, задіяли в тому числі гелікоптери, бронетранспортери і сотні військовослужбовців єгипетської армії. Їм вдалося затримати понад 40 людей, серед них головні підозрювані в підпалі поліцейської дільниці.
Декількома днями раніше підрозділи єгипетської армії і поліції увійшли до населеного пункту Деглі єгипетської провінції Мінья в центральній частині країни, який також весь місяць перебував під владою прихильників поваленого єгипетського президента.
Напередодні міністерство внутрішніх справ Єгипту опублікувало офіційні дані про втрати поліцейського управління за останній місяць. Згідно з цим звітом, протягом цього місяця при виконанні службових обов’язків загинув 121 поліцейський. У документі наголошується, що багато поліцейських загинули під час зіткнень з прихильниками поваленого президента Мурсі. При цьому не уточнюється, де відбувалися ці зіткнення.
Крім того, у четвер вибухотехніки знешкодили дві бомби, знайдені на одній з ліній каїрського метрополітену, повідомляє Reuters. Вони були виявлені в 100 метрах від однієї зі станцій на північному сході столиці Єгипту. Рух поїздів на цій лінії метро було припинено на 1,5 години. Разом з тим, за повідомленням керівника метрополітену Абдалла Фаузі, бомби виявилися муляжами, з’єднаними між собою проводами.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас