Google зібрався побороти смерть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google зібрався побороти смерть

Технології&Авто
4009
Американський інтернет-гігант Google оголосив про великі інвестиції в медичну компанію California Life Co., або ж просто Calico, діяльність якої зосередиться на проблемах старіння і вікових захворювань.
Повідомляється, що компанію очолить Артур Левінсон, голова ради директорів Apple і Genetech, колишній генеральний директор останньої, а також член правління самої Google. Левінсон суміщатиме нині займані ним посади з новим призначенням і відповідатиме за роботу Calico перед CEO Google Ларрі Пейджем.
На своїй сторінці в Google Plus Пейдж зазначив, що акціонерам Google не варто дивуватися, якщо компанія буде вкладати гроші в проекти, які можуть здатися на перший погляд дивними або спекулятивними у порівнянні з інтернет-бізнесом Google.
Він заявив, що в компанії бачать потенціал технологій не тільки в інтернеті, але й у поліпшенні життя людей. Аналітики ж переконані, що новий проект викличе скептицизм.
Google не повідомляє, який обсяг коштів був вкладений в Calico, але пояснює, що стартап ще перебуває на ранній стадії розвитку.
На цьому тижні також стало відомо і про іншу інвестицію Google, правда, в більш звичне для технологічного гіганта середовище. Google купила компанію Bump Technologies, що розробила мобільний додаток Bump. Прес-служба Google підтвердила факт поглинання, але сума операції, знову ж, не розголошується.
Нагадаємо, що Bump дозволяє обмінюватися даними – контактами, фотографіями, роликами та іншими файлами – бездротовим способом. Щоб здійснити обмін, користувачі повинні несильно “стукнутися” смартфонами. Аналогічним способом можна також передати дані зі смартфона на комп’ютер.
Команда розробників Bump у складі 25 осіб приєднається до Google. За оцінками All Things Digital, покупка обійшлася Google в суму від $30 до $60 млн.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас