Асад: На знищення сирійської хімзброї потрібно 1 млрд доларів і не менше року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Асад: На знищення сирійської хімзброї потрібно 1 млрд доларів і не менше року

Світ
435
Президент Сирії Башар Асад в інтерв’ю американському телеканалу Fox News підтвердив, що готовий передати хімічну зброю під міжнародний контроль. Асад заявив, що “бере на себе зобов’язання з реалізації домовленостей”, досягнутих по сирійській хімзброї Росією і США в Женеві.
Він визнав наявність в Сирії хімзброї, зазначивши, що “більше це не є секретом”. На питання про готовність передати хімічну зброю на знищення третім країнам він сказав, що готовий передати її тим державам, які погодяться її прийняти. Він, однак, зауважив, що процес знищення пов’язаний з великим ризиком для екології, але якщо є країни, “які готові ризикувати з цими матеріалами – нехай ризикують”.
За словами Асада, на знищення зброї потрібно не менше одного року. Крім того, він оцінив витрати цієї операції в 1 мільярд доларів. Президент в черговий раз заявив, що урядові війська не мають причетності до хімічних атак, поклавши провину на повстанців.
Тим часом, заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков в середу, 18 вересня, заявив, що сирійська сторона представила російським експертам додаткові докази застосування хімзброї опозицією, їх можна розцінити як “дуже ефективні”.
“Тут невелика плутанина з цього приводу. Ми отримали додаткові докази, які були зібрані і проаналізовані сирійською владою. Вони вважають їх доказами використання хімічної зброї так званою сирійської опозицією в східній Гуті 22, 23 і 24 числа”, – сказав Рябков журналістам в Дамаску.
Рябков також заявив, що російський внесок у справу ліквідації сирійської хімічної зброї буде вагомим і не тільки політичним, а й матеріальним.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас