У Білорусі гряде деномінація нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі гряде деномінація нацвалюти

Світ
3053
Нацбанк Білорусі вважає необхідним провести деномінацію білоруської національної валюти, заявила глава фінустанови Надія Єрмакова. Як стало відомо зі слів управлінця, фахівці країни визначають, коли настане відповідний період для проведення операції з нацвалютою.
Голова Нацбанку повідомила: “Поки не можу сказати, очікується чи ні, але вже приходимо до того, що деномінацію треба робити. Треба ще визначити, коли вона буде”. За її словами, раніше експерти вважали, що інфляція буде знижуватися і наступного року настане період, коли можна буде підійти до деномінації.
“Але, на жаль, інші фактори на валютному ринку нас поки стримують. Тому я не можу обіцяти обов’язкову деномінацію в 2014 році” – підкреслила глава Нацбанку.
Єрмакова також зазначила, що в країні йде поступова девальвація білоруського рубля. “Поступова і плавна девальвація спостерігається у всіх країнах. Той же долар постійно девальвується, він не стоїть на місці. Це ж стосується і євро, і будь-який інший валюти. Тому сказати однозначно, що ми підемо у зворотний бік, що у нас буде ревальвація, я не можу”, – резюмувала Єрмакова.
Крім вищесказаного звернемо увагу, що Білорусь у 2011-му році пережила істотну девальвацію нацвалюти. Агентство Reuters повідомляло, що два роки тому нова фінансова криза, яка в країні була спровокована емісійним кредитуванням економіки і різким підвищенням зарплат перед президентськими виборами, обвалила білоруський рубль на 65%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас