Еллада збунтувалася: у Греції новий план скорочень спровокував 48-годинний страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Еллада збунтувалася: у Греції новий план скорочень спровокував 48-годинний страйк

Світ
392
Лікарі, вчителі та інші бюджетники мають намір вийти на страйки по всій Греції на знак протесту проти запланованого скорочення витрат на заробітну плату працівників державних організацій.
У разі якщо працівники відмовляться, їх можуть звільнити, однак до 2015 р. 15 тис. держслужбовців потраплять під скорочення. Головна профспілка працівників держсектора закликає колег до 48-годинного призупинення діяльності, разом з цим плануються мітинги громадян, що працюють в приватному секторі.
Причиною такому обуренню послужив урядовий план, що передбачає скорочення зарплати 25 тис. держслужбовців або їх зміщення на більш низькооплачувані позиції. У разі якщо працівники відмовляться, їх можуть звільнити, однак до 2015 р. 15 тис. держслужбовців потраплять під скорочення.
Страйк проходить у Греції під час зустрічі міжнародних кредиторів в Афінах. Скорочення робочих місць є однією з умов для отримання наступного кредитного траншу розміром в 1 млрд євро, який зібраний “трійкою”: Європейською комісією, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом.
Поки Греція отримала два пакети допомоги на загальну суму близько 240 млрд євро. Країні також буде потрібно ще близько 10 млрд євро, щоб покрити дефіцит фінансування.
Рівень безробіття, який досяг рекордно високого значення в 28%, може збільшитися, що обумовлено планом уряду вперше з прийняття Грецією конституції скоротити працівників державного сектора. При цьому, як очікується, під скорочення потраплять літні співробітники бюджетних організацій.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас