МЗС: дуже глибокі реформи в Україні почнуться після підписання Угоди про асоціацію з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: дуже глибокі реформи в Україні почнуться після підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Казна та Політика
863
Головні реформи в рамках євроінтеграції почнуться в Україні після підписання Угоди про асоціацію Євросоюзом. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара на брифінгу. “Головні реформи в Україні починаються не до підписання, вони почнуться після того, як угода про асоціацію набуде чинності. Тоді почнуться дуже глибокі реформи, передбачені самою угодою”, – заявив Кожара.
Глава МЗС також відзначив, що зони вільної торгівлі, які Україна створює зі своїми східними і західними сусідами, не суперечитимуть одна одній.
«Існують десятки зон вільної торгівлі у світі, які одна одній не суперечать. На сьогодні ми не бачимо політичних та економічних причин для того, щоб у разі дії ЗВТ на Сході і на Заході виникало протиріччя між ними», – сказав він.
Крім того, за словами Кожари, МЗС буде інформувати населення і зокрема товаровиробників про реформи, які розпочнуться після підписання угоди про асоціацію з ЄС. На думку міністра, українське суспільство і товаровиробники поки не розуміють, для чого проводять ті чи інші реформи в рамках переговорів про вільну торгівлю між Україною та ЄС.
Нагадаємо, сьогодні Кабмін схвалив проект Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Посол ЄС в Україні Ян Томбінський впевнений у підписанні УА на саміті Східного партнерства у Вільнюсі. “Я впевнений, що Вільнюський саміт буде нашим спільним успіхом, успіхом не тільки України і деяких країн ЄС, а спільним успіхом усіх українських громадян і громадян Євросоюзу”, – сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас